3-JARIGE BREDE BORDUUROPLEIDING

Inmiddels bied het atelier 3 verschillende jaarcursussen aan op verschillende nivo’s, die samen als een volledige 3-jarige veelzijdige borduuropleiding gevolgd kunnen worden.

Het eerste jaar is de cursus freestyle borduren/naaldkunst van 9 lessen, waarin verschillende vrije borduurtechnieken aan bod komen. Deze cursus staat open voor iedereen die interesse heeft in verschillende borduurtechnieken en graag z’n algemene borduurvaardigheden wil ontwikkelen. In deze cursus maak je kennis met broderie d’art op basisnivo 1.

Het tweede jaar is de jaarcursus broderie d’art van 8 lessen op nivo 2. In deze cursus komen verschillende haute couture-borduurtechnieken met de lunevillenaald aan bod en ligt het accent op het onderzoeken van verschillende materialen. Deze cursus is geschikt voor deelnemers die de jaarcursus freestyle borduren nivo 1 hebben gevolgd, of de vooropleiding broderie d’art basisnivo 1 hebben gevolgd. Heb je elders al aantoonbare ervaring opgedaan in het werken met de lunevillenaald dan is deelname in overleg mogelijk. Er wordt verwacht dat je thuis regelmatig met de aangeboden techniek aan het werk gaat.

Het derde jaar is de nieuwe jaarcursus toegepaste technieken voor broderie d’art op nivo 3. In deze cursus gaan we verder met het uitbreiden van technieken waarmee we borduurwerk interessanter kunnen maken. Ook in deze cursus wordt er voornamelijk met de lunevillenaald gewerkt, aangevuld met naald en draad en andere gereedschappen. Deze cursus is alleen toegankelijk voor cursisten die de jaarcursus broderie d’art nivo 2 hebben gevolgd. Heb je eerder al kennis gemaakt met broderie d’art neem dan contact op voor de mogelijkheden om in te stromen in deze jaarcursus.

Ter ondersteuning van deze cursussen is er in het atelier de mogelijkheid om extra tijd en aandacht aan de diverse technieken te besteden tijdens de Ateliermiddagen.

ATELIERMIDDAGEN BRODERIE D'ART EN FREESTYLE BORDUREN NIVO 1-2-3

Als aanvulling op de jaarcursussen bied ik deelnemers van de jaarcursussen Atelier-middagen aan.

Tijdens deze middagen kunnen technieken uit de jaarcursussen herhaald worden, individuele vragen beantwoordt worden en oplossingen gezocht worden voor problemen waar je in het borduren tegenaan loopt. Er is dus geen vast lesprogramma, maar een inspirerend samen werken en samen leren door de vragen die gesteld worden. Deze groep is alleen toegankelijk voor deelnemers die een jaarcursus volgen of die voorgaand jaar een jaarcursus gevolgd hebben en de lesstof willen herhalen.

Kosten strippenkaart 6 ateliermiddagen €275 excl materialen,  losse middag €47,50 excl materialen.

Ateliermiddagen op dinsdag bestaat uit 9 bijeenkomsten van 12.00 tot 16.00

11 september 2018, 9 oktober, 13 november, 18 december, 22 januari 2019, 19 februari, 9 april, 28 mei, 2 juli

Je meldt je voor deze cursus aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv ateliermiddagen

TWEEDAAGS ARRANGEMENT BRODERIE D'ART

kom je van ver, of wil je je eens intensief onderdompelen in de boeiende techniek van broderie d'art, dan bied het atelier de mogelijkheid om twee aaneengesloten dagen lessen te volgen. In deze lessen ga ik uit van de vaardigheden en leervraag van de cursist. Tijdens de kennismaking wordt er een individueel werkplan gemaakt, waarin zowel technieken, textielwarenkennis en historie en individuele vragen aan bod zullen komen. deze lessen kunnen op alle nivo's aangeboden worden.

In de les ligt de nadruk op het aanleren van vaardigheden, waardoor de cursist na afloop zelfstandig in staat is de aangeboden techniek thuis toe te passen. Aan het eind van deze 2 dagen wordt de organza losgehaald van het frame, maar je kan er ook voor kiezen het frame en de lunévillenaald waar je mee gewerkt hebt aan te schaffen voor €50,-. Deze 2-daagse cursus is van 11.00 tot 17.00 te boeken op afspraak voor maximaal 4 personen

De kosten van deze dagcursus zijn €275,- inclusief borduurmaterialen die in de les gebruikt worden en een stuk organza, gebruik van een borduurframe en lunévillenaald, koffie en thee en een lunch.

Kom je van ver, dan kan ik je van harte de B&B van De Burgerij aanraden, een bourgondisch restaurant in franse sferen, vlakbij het atelier. Een andere overnachtingsmogelijkheid is Hostel Roots, een prachtig verbouwde oude spaarbank. Als extraatje kan je voor s'avonds een boek uit m'n handwerkbibliotheek lenen!

Je meldt je voor deze cursus aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv tweedaags arrangement

 

JAARCURSUS TOEGEPASTE TECHNIEKEN

 

Toegepaste technieken voor broderie d’art nivo 3

In deze cursus gaan we verder met het uitbreiden van technieken waarmee we borduurwerk interessanter kunnen maken. Ook in deze cursus wordt er voornamelijk met de lunevillenaald gewerkt, aangevuld met naald en draad en andere gereedschappen. Naast veel proeven maken en uitproberen gaan we in deze cursus ook toewerken naar een geborduurde zijden bloem waarin vele technieken samenkomen. Uiteindelijk zal deze cursus een vrijer karakter hebben waarin ik jullie meeneem in mijn eigen ontwikkeling en er veel ruimte is om in te gaan op vragen van de deelnemers.

Overzicht van technieken die aan bod kunnen komen in deze cursus:

·       werken met de pleater,

·       schmocken met kralen,

·       stof verstevigen en vervormen,

·       frivolité,

·       satijnband verwerken,

·       fluweel incrustatie,

·       experimentele ajourtechnieken,

·       koord verwerken,

·       keltische knopen,

·       dentelle decoupée,

·       zelf borduurmaterialen creeren,

·       experimenteren met onbekende materialen.

Data voor deze cursus ( onder voorbehoud):

Toegepaste technieken op zaterdag bestaat uit 8 lessen van 12.00 tot 16.00.

8 september 2018, 6 oktober, 10 november, 15 december,19 januari 2019, 23 februari, 6 april, 25 mei

Toegepaste technieken op maandag bestaat uit 8 lessen van 12.00 tot 16.00.

10 september 2018, 8 oktober, 12 november, 17 december, 21 januari 2019, 18 februari, 8 april,  27 mei

De kosten voor deze cursus zijn inclusief materialen die tijdens de les gebruikt worden €725,- +€50 voor een gereedschapspakket incl een tweede borduurraam.

Bij aanmelden voor 20 april 2018 geldt een vroegboekkorting en kost deze cursus €650

Als je in aanmerking komt voor de "Young Talents"regeling kost deze cursus €575

Je meldt je voor deze cursus aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv jaarcursus toegepaste technieken

ATELIER-LAB

Kom in het atelier met machines en apparatuur werken die je thuis niet hebt maar die soms wel handig zijn om te kunnen gebruiken. Materialen waar je mee wilt werken kunnen in het atelier aangeschaft worden of in overleg zelf meegenomen worden.

Je kan gebruikmaken van:

- De LED-lightbox om patronen over te brengen

- Een punchmachine

- De handnaaimachine om sjablonen en stencils mee te maken

- De pleater of schmocking-tool om stof te rimpelen

- Een ministrijkijzer en hotfix-apparaat

-Divers klein handgereedschap

 

Tijdens het atelier-lab wordt er geen instructie gegeven, alleen een uitleg van de apparatuur die je wilt gebruiken.

Het atelier-lab is op afspraak te boeken tijdens de standaard openingstijden,

Kosten €9,95 pp per uur, exclusief materialen, gebruik van machines is op eigen risico, naaldbreuk van de punchnaalden en pleaternaalden zijn voor eigen kosten.

Je meldt je voor deze workshop aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv atelier-LAB