HET ATELIER OP EXCURSIE

Wat is er leuker dan een mooie tentooestelling bezoeken? die mooie tentoonstelling bezoeken met gelijkgestemden!

Ik merk dat ikzelf ondaanks goede voornemens er te vaak niet toe kom om tentoonstellingen te bezoeken, en hoor dat ook regelmatig van m'n cursisten.

Daarom heb ik nu in m'n agenda data ingepland voor museumbezoek, samen met iedereen die met mij mee wil. Het museumbezoek is op eigen kosten, en een ieder zorgt zelf voor entreebewijzen. Laat mij weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  dat je van plan bent om mee te gaan, dan houdt ik je op de hoogte van bezoektijden en reisplanning.

De data van deze excursies zijn:

MASTERCLASS GOUDBORDUURWERK

In de masterclass goudborduurwerk maak je kennis met verschillende technieken en materialen zoals die ook in historisch goudborduurwerk toegepast worden. Denk daarbij aan het werken in reliëf met koord en vilt, het ‘opborduren’ van gouddraad,  gebruik van cannetille en purl. Daarnaast is er aandacht voor het werken met onbekendere materialen en technieken zoals keverschildjes,stro, cuir froissée,  gimpkoord en soutacheband. 

Na een inleiding en kennismaking over de verschillende materialen en de toepassing ervan aan de hand van meegebrachte voorbeelden, kan elke deelnemer een keuze maken uit de aangeboden technieken. Iedere deelnemer krijgt een klein eigen borduurraam opgespannen met zijden organza, hier werk je op. Monique begeleidt je op een persoonlijke manier zodat je kan ontdekken waar jouw voorkeur ligt. Na twee dagen ga je gaat naar huis met je borduurraam, je borduurwerk en heel veel inspiratie om thuis op voort te kunnen borduren.

De eerste dag gaan we vooral werken in reliëf met verschillende materialen zoals koord, vilt en dikke garens. Deze reliëfs gaan we vervolgens bewerken met gouddraad, bandjes, verschillende cannetilles en stro.

De tweede dag ligt de nadruk op het werken met verschillende materialen zoals soutache en gimpkoorden, cannetilles, keverschildjes, cuir froissée en verschillende metallic garens.

Voor deelnemers die al eerder een masterclass goudborduurwerk bij Monique van Munster hebben gevolgd zullen er nieuwe technieken aan bod komen.

Voor deelnemers die al ruime ervaring in het gebruik van de lunevillenaald hebben ( nivo2) zullen er speciaal voor deze masterclass ontwikkelde luneville/goudborduurwerk technieken aangeboden worden.

Deze masterclass wordt aangeboden voor kleine groepen van max. 6 personen en is voor alle nivo’s toegankelijk, iedere deelnemer zal op eigen nivo begeleid worden om zichzelf verschillende technieken eigen te maken. 

De kosten voor deze tweedaagse masterclass zijn €275 incl materialen, koffie en thee en beide dagen een eenvoudige lunch.

kom je in aanmerking voor de "Young Talents"-regeling, dan kost deze masterclass €225

de eerstvolgende data voor deze masterclass zijn donderdag 22 november en vrijdag 23 november 2018 van 11.00 tot 17.00

opgave via email: ovv masterclass goudborduurwerk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

ATELIERMIDDAGEN BRODERIE D'ART EN FREESTYLE BORDUREN NIVO 1-2-3

Als aanvulling op de jaarcursussen bied ik deelnemers van de jaarcursussen Atelier-middagen aan.

Tijdens deze middagen kunnen technieken uit de jaarcursussen herhaald worden, individuele vragen beantwoordt worden en oplossingen gezocht worden voor problemen waar je in het borduren tegenaan loopt. Er is dus geen vast lesprogramma, maar een inspirerend samen werken en samen leren door de vragen die gesteld worden. Deze groep is alleen toegankelijk voor deelnemers die een jaarcursus volgen of die voorgaand jaar een jaarcursus gevolgd hebben en de lesstof willen herhalen.

Kosten strippenkaart 6 ateliermiddagen €275 excl materialen,  losse middag €47,50 excl materialen.

Ateliermiddagen op dinsdag bestaat uit 9 bijeenkomsten van 12.00 tot 16.00

11 september 2018, 9 oktober, 13 november, 18 december, 22 januari 2019, 19 februari, 9 april, 28 mei, 2 juli

Je meldt je voor deze cursus aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv ateliermiddagen

3-JARIGE BREDE BORDUUROPLEIDING

Inmiddels bied het atelier 3 verschillende jaarcursussen aan op verschillende nivo’s, die samen als een volledige 3-jarige veelzijdige borduuropleiding gevolgd kunnen worden.

Het eerste jaar is de cursus freestyle borduren/naaldkunst van 9 lessen, waarin verschillende vrije borduurtechnieken aan bod komen. Deze cursus staat open voor iedereen die interesse heeft in verschillende borduurtechnieken en graag z’n algemene borduurvaardigheden wil ontwikkelen. In deze cursus maak je kennis met broderie d’art op basisnivo 1.

Het tweede jaar is de jaarcursus broderie d’art van 8 lessen op nivo 2. In deze cursus komen verschillende haute couture-borduurtechnieken met de lunevillenaald aan bod en ligt het accent op het onderzoeken van verschillende materialen. Deze cursus is geschikt voor deelnemers die de jaarcursus freestyle borduren nivo 1 hebben gevolgd, of de vooropleiding broderie d’art basisnivo 1 hebben gevolgd. Heb je elders al aantoonbare ervaring opgedaan in het werken met de lunevillenaald dan is deelname in overleg mogelijk. Er wordt verwacht dat je thuis regelmatig met de aangeboden techniek aan het werk gaat.

Het derde jaar is de nieuwe jaarcursus toegepaste technieken voor broderie d’art op nivo 3. In deze cursus gaan we verder met het uitbreiden van technieken waarmee we borduurwerk interessanter kunnen maken. Ook in deze cursus wordt er voornamelijk met de lunevillenaald gewerkt, aangevuld met naald en draad en andere gereedschappen. Deze cursus is alleen toegankelijk voor cursisten die de jaarcursus broderie d’art nivo 2 hebben gevolgd. Heb je eerder al kennis gemaakt met broderie d’art neem dan contact op voor de mogelijkheden om in te stromen in deze jaarcursus.

Ter ondersteuning van deze cursussen is er in het atelier de mogelijkheid om extra tijd en aandacht aan de diverse technieken te besteden tijdens de Ateliermiddagen.

JAARCURSUS TOEGEPASTE TECHNIEKEN

 

Toegepaste technieken voor broderie d’art nivo 3

In deze cursus gaan we verder met het uitbreiden van technieken waarmee we borduurwerk interessanter kunnen maken. Ook in deze cursus wordt er voornamelijk met de lunevillenaald gewerkt, aangevuld met naald en draad en andere gereedschappen. Naast veel proeven maken en uitproberen gaan we in deze cursus ook toewerken naar een geborduurde zijden bloem waarin vele technieken samenkomen. Uiteindelijk zal deze cursus een vrijer karakter hebben waarin ik jullie meeneem in mijn eigen ontwikkeling en er veel ruimte is om in te gaan op vragen van de deelnemers.

Overzicht van technieken die aan bod kunnen komen in deze cursus:

·       werken met de pleater,

·       schmocken met kralen,

·       stof verstevigen en vervormen,

·       frivolité,

·       satijnband verwerken,

·       fluweel incrustatie,

·       experimentele ajourtechnieken,

·       koord verwerken,

·       keltische knopen,

·       dentelle decoupée,

·       zelf borduurmaterialen creeren,

·       experimenteren met onbekende materialen.

Data voor deze cursus ( onder voorbehoud):

Toegepaste technieken op zaterdag bestaat uit 8 lessen van 12.00 tot 16.00.

8 september 2018, 6 oktober, 10 november, 15 december,19 januari 2019, 23 februari, 6 april, 25 mei

Toegepaste technieken op maandag bestaat uit 8 lessen van 12.00 tot 16.00.

10 september 2018, 8 oktober, 12 november, 17 december, 21 januari 2019, 18 februari, 8 april,  27 mei

De kosten voor deze cursus zijn inclusief materialen die tijdens de les gebruikt worden €725,- +€50 voor een gereedschapspakket incl een tweede borduurraam.

Bij aanmelden voor 20 april 2018 geldt een vroegboekkorting en kost deze cursus €650

Als je in aanmerking komt voor de "Young Talents"regeling kost deze cursus €575

Je meldt je voor deze cursus aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv jaarcursus toegepaste technieken