Broderie á la carte

 

Stel je eigen lesdagen of cursus samen met alle technieken die het atelier te bieden heeft. Omdat iedere cursist anders is en eigen leerdoelen heeft kan voor iedere cursist een lesprogramma op maat samengesteld worden. De cursist kan in de lexicon zelf een keuze maken uit de verschillende technieken, zoals broderie d'art en aanvullende technieken, goudborduurwerk, passementerie en freestyle broderie, waarna in overleg de les samengesteld wordt.

In mijn lessen ligt de nadruk op het aanleren van verschillende borduurtechnieken, ik ga er van uit dat iedere cursist die bij mij komt in wezen al creatief is en z’n eigen ideeën over stijl en vorm heeft of wil ontwikkelen. Juist door de nadruk op technische borduurvaardigheden en materiaalverwerking te leggen hoop ik bij mijn cursisten een creatieve stroom op gang te brengen waarmee ze vrijer worden in het vormgeven van hun eigen ideeën. Ik neem mijn deelnemers altijd met veel plezier mee in mijn textiele avontuur en stimuleer ze om door mijn voorbeelden ook op onderzoek uit te gaan en zelf nieuwe technische variaties te ontwikkelen.

Door deze benadering is het vanzelfsprekend dat de cursussen en masterclasses niet toewerken naar een eindproduct maar veel meer op het ontwikkelen van vaardigheden en inzicht in het gebruik van verschillende materialen. Het eindresultaat van een cursus zal een staalkaart zijn met veel steekproeven, onderzoek en inzicht in het toepassen van de aangeboden lesstof.

De aangeboden borduurtechnieken hebben een oplopende vaardigheidsgraad:

basisnivo 1 voor deze techniek is geen ervaring of voorkennis nodig

nivo 2 voor de broderie d'art technieken is de vooropleiding of broderie d'art in een dag noodzakelijk, voor andere borduurtechnieken op nivo 2 is ruime basisvaardigheid met naald en draad noodzakelijk.

nivo 3 en nivo 4 zijn verder oplopende vaardigheidsnivo's.

In het atelier krijg je altijd een individuele werkplek, voorzien van eigen verlichting, waardoor je onbelemmerd de techniek eigen kan maken. Alle lestarieven zijn inclusief materialen die in de lessen gebruikt worden, in het atelier is het mogelijk om extra materialen aan te schaffen  Na afloop van iedere cursus kan de deelnemer een certificaat met aangeleerde vaardigheden en het behaalde niveau ontvangen na het uitvoeren van een extra opdracht.

Tarieven 2020

Dag in het atelier 10.30-17.00, lunchpauze van 12.30-13.30         €165

Masterclass 2 dagen aaneengesloten                                            €295

Pakket 5 dagen in het atelier                                                          €775

Les a 2 uur 10.00-12.00, 14.00-16.00                                               €65

pakket 8 lessen  á 2 uur                                                                  €460

Cursus 4 middagen €425 13.00-17.00                                            €425

Cursus 8 middagen €725 13.00-17.00                                            €725

 

De lessen kunnen ingepland worden op de lesdagen zoals die in de agenda genoemd worden. Voor groepen van 4-5 deelnemers kan in overleg een andere datum gepland worden.