logoMasterly

 

Moniquenwerk is deelnemer aan Masterly the Hague 2023

THEMA 2023: THE ROYAL EDITION. 

Donderdag 21 t/m zondag 24 september 2023
Dagelijks van 11.00 - 18.00 uur

Lange Vijverberg 14-15-16 Den Haag

Denk je aan Den Haag, dan denk je aan de Hofstad! Op dit moment wordt hard gewerkt om via priveverzamelingen een spectaculaire collectie schilderijen samen te stellen die een link hebben met Oranje-Nassau. 

Bij Masterly The Hague verdiepen hedendaagse ontwerpers zich in klassieke schilderijen. Bij de komende biënnale staan alle schilderijen in het teken van het hofleven!

In schitterende historische locaties presenteren designers, kunstenaars en fotografen gedurende vier dagen hun toonaangevende werk in relatie tot de Oude Meesters.

De vernieuwende Dutch Design biënnale vindt plaats van donderdag 21 t/m zondag 24 september in het historische hart van Den Haag, tegenover het Binnenhof en rondom het majestueuze Voorhout. Prachtige monumentale panden op de Lange Vijverberg lenen zich uitstekend voor de presentaties van de hedendaagse ontwerpers. De Dutch Designers laten zich hiervoor inspireren door een klassiek schilderij.

Combinaties
Willem Jan Hoogsteder is samen met curator Nicole Uniquole de drijvende kracht achter dit toonaangevende evenement. Hij ziet veel overeenkomsten tussen de Oude Meesters en de moderne ontwerpers.“Allen combineren talent, inspiratie en vakmanschap en kiezen voor schoonheid. De hedendaagse kunstenaars laten ons door hun creativiteit met een nieuwe en artistieke blik naar Oude Meesters kijken. Spannend en origineel; je ontdekt steeds iets nieuws.” 

Van juwelen tot meubelen
De hedendaagse ontwerpers beheersen tal van disciplines, variërend van juwelen, meubelen, fotografie, tapijten, lampen en serviezen tot op zichzelf staande kunstobjecten. Ze zijn gespecialiseerd in de bewerking van hout, glas, zilver, goud, staal, brons, porselein, leer en prachtige stoffen. En al dit hedendaagse werk is straks te koop! 

Lezingen 
In de historische theaterzaal van Diligentia aan het majestueuze Lange Voorhout worden lezingen gegeven over koninklijke juwelen en het leven aan het hof in Den Haag. Natuurlijk altijd in combinatie tot het hedendaagse ontwerp dat op Masterly The Hague zal worden getoond. 

projectpeacockfeathersCaulleryklein

Ik heb mij door dit schilderij van Caullery laten inspireren.... Er is op dit schilderij een pauwenpaar te vinden in de hoftuin, maar eigenlijk vertonen alle edelen aan het hof pauwengedrag.... 

Dit was voor mij een aanleiding om door te gaan met m'n #ProjectPeacockfeathers. Ik borduur op een indiase blockprint van een pauwenveer om een hele pauwenstaart te kunnen tonen, mijn streven is om 75 veren te maken! 

pauwenveren1 17klein