BORDUUR-RETRAITE

Wil jij ook aan het begin van een nieuw seizoen even pas op de plaats maken en tijd voor jezelf nemen voordat je weer in de hectiek van alledag stapt? Ik wel, en nodig je uit om met mij het nieuwe seizoen te starten met een zg borduur-retraite…. Geen vastomlijnd programma, maar in alle rust leren wat je interessant vind, werken aan een eigen project, of nou eens die onafgemaakte stukken onderhanden nemen. Verdiep je eens in Goudborduurwerk, Passementen, ontdek hoe je freestyle borduren in je werk kan toepassen, ga zijde organza beschilderen of verdiep je in broderie d'art…. En natuurlijk kan je ook gebruik maken van verschillende gereedschappen in het atelier, zoals de pleaters, bolijzers, punchmachines en divers klein handgereedschap en kan je je ook eens in alle rust verdiepen in m’n Textiel- en Kunstbibliotheek. Om genoeg individuele aandacht te kunnen bieden zal de groep niet groter zijn dan 6 personen.

We werken samen van 10.30 tot 16.30, met een lunchpauze van 12.30-13.30

Na een dag samen werken is er genoeg tijd om te genieten van de vele terrasjes in de omgeving.

Voor overnachtingen kan ik je  Hostel Roots aanbevelen, op loopafstand van het atelier en het station.

Data van deze retraite: dinsdag 22 augustus t/m vrijdag 25 augustus

Kosten van deze retraite zijn €165 voor 1 dag, €295 voor 2 dagen, of €554 voor 4 dagen, inclusief materialen ( exclusief zijden garens), koffie en thee, excl. Lunch, in de lunchpauze kan je terecht in een van de vele lunchrooms en andere eetgelegenheden in de directe omgeving van het atelier.

Meld je voor deze retraite aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv borduur-retraite

knopenmasterclass01

Masterclass Ambachtelijke knopen

Ambachtelijke knopen zijn bij uitstek geschikt om een outfit een persoonlijke uitstraling te geven. Deze knopen kunnen door de keuze van kralen en garens precies afgestemd worden op de kleding en zo een eye-catcher worden, maar ze kunnen ook als broche of ander sieraad toegepast worden.

In deze masterclass komen 5-6 verschillende knopen aan bod waarbij er gekozen kan worden uit de volgende knopen:

 • Dorsetbutton,
 • Morning star met lint,
 • Stofknoop met lintroosje,
 • Bolknoopje naar keuze met garen of kraaltjes opgewerkt,
 • Opgewerkte kralenknoop a la Balenciaga
 • Death’s head button
 • Soutache knoop

Deze masterclass wordt aangeboden voor kleine groepen van max. 6 personen en is voor alle nivo’s toegankelijk, iedere deelnemer zal op eigen nivo begeleid worden om zichzelf verschillende technieken eigen te maken. 

 

woensdag 10 april, deze masterclass is afzonderlijk te boeken, maar ook in een passepartout met de masterclass Passementen op 11 en 12 april. 

 

Tijden: 10.30-12.30 en 13.30-16.30

Kosten: €165 incl alle materialen die gebruikt worden in deze masterclass. 

Kosten passepartout Ambachtelijke Knopen en Passementen: €325 incl alle materialen die gebruikt worden in deze masterclass

Deze masterclass is incl. koffie en thee, excl. Lunch, in de lunchpauze kan je terecht in een van de vele lunchrooms en andere eetgelegenheden in de directe omgeving van het atelier.

opgave via email: ovv masterclass ambachtelijke knopen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

weet je dat je alle masterclasses ook voor een groep van 3-6 personen op afspraak in kan plannen!

  lees hier de cursus/lesvoorwaarden

broderieworkshop

Kennismakingsworkshop Broderie d’art voor groepen

Deze workshop is voor groepen van 2-6 personen, zoals een vriendinnengroep, collega's, familiegroepen zoals moeder en dochters of zussen. 

In deze workshop leer je de eerste steken maken met een lunevillenaald, een heel klein en scherp haaknaaldje, waarmee je als het ware door de stof heen haakt. Je werkt op zijden organza die is opgespannen in een miniframe. Dit is de belangrijkste borduurtechniek in de haute couture om kralen en pailletten te borduren. 

Deze workshop van 2- 2,5 uur is te boeken voor groepen van 2-6 personen op lesdagen, in overleg is het mogelijk een les in het weekend te boeken, daar komt dan per groep een weekendtoeslag van €25 op de standaard lestarieven.

Kosten voor deze workshop €85,- pp, inclusief materialen en gereedschappen.

kennismakingsworkshop Goudborduurwerk voor groepen

Deze workshop is voor groepen van 2-6 personen, zoals een vriendinnengroep, collega's, familiegroepen zoals moeder en dochters of zussen. 

In deze workshop maak je kennis met een paar technieken en materialen zoals die in goudborduurwerk toegepast worden. Je werkt een klein motief uit op zijde organza die opgespannen is in een borduurring. Deze borduurring neem je aan het eind van de workshop mee, met genoeg materialen om je werkstuk eventueel thuis af te maken.

Deze workshop van 2- 2,5 uur is te boeken voor groepen van 2-6 personen op lesdagen, in overleg is het mogelijk een les in het weekend te boeken, daar komt dan per groep een weekendtoeslag van €25 op de standaard lestarieven.

Kosten voor deze workshop €65,- pp, inclusief materialen en gereedschappen.

goldworkshop04k

 chaneltweed0301

MASTERCLASS CHANELTWEED 2.0, NAALDWEVEN MET EEN TWIST

Geniet je ook zo van bijzondere handgeweven stoffen zoals Chaneltweeds? Mooie bandjes, schitterende garens, zachte structuren….

In deze cursus maak je je eigen unieke Chaneltweed, in patroon geweven met wervelende lijnen en ronde vormen. Hiervoor kan je allerlei garens, bandjes en kleine resten mooie draden uit je eigen voorraad verwerken en combineren met garens uit het atelier. Denk hierbij aan chenilles, gimpkoord, gouddraad, fantasiegarens, mohairgarens en verschillende soorten borduurgarens.

Deze tweed is duurzaam door het gebruik van resten garens, stroken stof, rafels gecombineerd met luxe garens en bandjes…. Precies op maat weven door patroondelen in vorm te weven, er worden dus geen stukken weggeknipt… op deze manier kan er een bijzondere kraag aan een jasje toegevoegd worden, of denk aan zakkleppen of een applicatie. Of misschien maak je er wel een chique clutch mee!

Deze masterclass bestaat uit 2 basislessen van 4 uur. Tijdens de eerste lesdag worden er instructies voor huiswerk gegeven, zodat we daar in de volgende les op kunnen voort borduren.

Praktische informatie:

Kosten voor de masterclass €165 incl materialen

Meld je meteen aan voor deze masterclass via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv Chaneltweed 2.0

Tijd: 10.30-15.30, met een lunchpauze van 12.30-13.30

Deze masterclass is incl. koffie en thee, excl. Lunch, in de lunchpauze kan je terecht in een van de vele lunchrooms en andere eetgelegenheden in de directe omgeving van het atelier.

Eerstvolgende masterclass: vrijdag 21 juni en vrijdag 28 juni 2024

weet je dat je alle masterclasses ook voor een groep van 3-6 personen op afspraak in kan plannen!

Maximum aantal deelnemers: 4-5 personen 

Diverse technieken:

 • Losse applicatie
 • Richting van spandraden bepalen
 • Weven in een bocht
 • Weven in een S-vorm
 • Korte/lange inslagdraden
 • Patroondeel op organza basis, vlakverdeling ontwerpen
 • Omwikkeld sterretje
 • Koordsteek om spandraden
 • Portugese bandsteek over spandraden
 • Reliëf invoegen

 lees hier de cursus/lesvoorwaarden

Pagina 1 van 3