"Young Talents"regeling

“De jeugd heeft de toekomst”….

Ik bewonder jonge mensen die in weerwil van de huidige wegwerpmaatschappij zich willen verdiepen in textiele vormgeving, en daarbij niet uitgaan van snelle effecten, maar ervoor kiezen om zich te verdiepen in vaak arbeidsintensieve ambachtelijke technieken.

Vanuit deze visie begeleid ik graag jonge talenten die zich in ambachtelijke textiele vaardigheden willen ontwikkelen. Omdat jonge mensen nog een heel leven voor zich hebben om zich in de textiele ambachten te ontwikkelen en de geleerde technieken toe te passen in toekomstige collecties of andere concepten. Omdat ze daarmee de ambachten levend houden en kennis en vaardigheid niet verloren gaat in de tijd. Omdat ik ze graag begeleid om hun dromen te verwezenlijken. Omdat ik geniet van de schittering in hun ogen als ze iets schitterends gemaakt hebben. Maar ook omdat ik zelf achteraf graag eerder met het ambacht in aanraking had gekomen….

Wanneer kom je voor deze regeling in aanmerking:

·       Alle jongeren onder 18 jaar kunnen onvoorwaardelijk van deze regeling profiteren.

·       Jongeren die een beroepsopleiding volgen op het gebied van mode of textiel.

·       Studenten van kunstacademies.

·       Afgestudeerden van bovenstaande opleidingen die niet langer dan 3 jaar geleden afgestudeerd zijn.

·       Als je op een andere manier aantoonbaar intensief met de ontwikkeling van je textiele vaardigheden bezig bent en niet ouder bent dan 25 jaar dan kan in overleg besloten worden dat je voor deze regeling in aanmerking komt.

Voorwaarden:

·       Het startpakket van borduurraam en lunevillenaald dient in het atelier aangeschaft te worden.

·       Voor de Young Talents worden lessen en cursussen exclusief materialen aangeboden, die zullen tijdens de lessen in overleg met de docent aangeschaft worden.

·       Incidenteel zal ik een beroep doen op deze Young Talents om mij te assisteren bij beurzen en andere evenementen.

 

Young Talent tarieven 2020

 

Vooropleiding 3 lessen van 2 uur                                                    €145

Les a 2 uur 11.00-13.00, 13.45-15.45                                              €47

pakket 8 lessen  á 2 uur                                                                 €330 ( ivm onzekere coronatijden worden deze lessen per keer afgerekend, de pakketkorting wordt in de achtste les verrekend)