Samenwerking met ontwerpers en couturiers

Als brodeuse werk ik regelmatig samen met ontwerpers en couturiers.

Via Facebook kwam ik in contact met couturier Leon Klaassen Bos, ik reageerde op een foto van borduurwerk voor de Haute Coutureweek in Parijs. “Wat gaaf! Wat lijkt me dat leuk om aan mee te werken!” schreef ik in een berichtje op zaterdag. Op maandagochtend zat ik in zijn atelier kraaltjes op een corset te borduren. Tijdens het werken groeit het ontwerp, hierdoor ontstaan m’n typisch organische vormen. Vooraf stem ik met de ontwerper de sfeer van het ontwerp af, daarop borduur ik verder. Gelukkig vertrouwen ze me in mijn werk. Na de Haute Coutureweek heb ik ook meegewerkt aan een show tijdens de Fashionweek in Dubai. Hiervoor maakte ik het borduurwerk voor de top waar de hele outfit omheen ontworpen werd. Deze samenwerking is onlangs weer opgepakt, daarover later meer...

Leon cognac

cognackleurig emsemble Leon Klaassen Bos

Leo nveren                  Leon veren

emsemble met veren Leon Klaassen Bos voor Dubaï Fashionweek

Naast de samenwerking met Leon Klaassen Bos is er ook een samenwerking ontstaan met Chris Ezerman (couturier). De opdrachten die we krijgen, werken we samen uit, zoals een outfit voor het European Master Tailor Congres in Innsbrück.

EMTC Chris Ezerman

ensemble Chris Ezerman voor het European Master Tailor Congres

Gilet Chris

gilet geborduurd op denim ism Chris Ezerman

Sindsdien is m’n handwerk op diverse internationale podia getoond, zoals een jasje dat ik in opdracht van theaterkostuumontwerper Tycho Boeker borduurde voor de vlaamse popzangeres Kate Ryan, voor een concert in het Sportpaleis in Antwerpen.

kate ryan

Kate Ryan in een kostuum van Tycho Boeker, geborduurd door Monique van Munster

Voor Jef Montes borduurde ik ca.14.000 Swarovski-kristallen op een jas gemaakt van experimentele stof die speciaal voor hem geweven is in het Textielmuseum. Daarnaast werkte ik met een aantal cursisten onder hoge tijdsdruk aan de Choë-look die Jef Montes in opdracht van het Festival de la Mode in Hyeres moet maken.

Jef Montes 

Tormenta, jas door Jef Montes, borduurwerk Monique van Munster

jef montes Chloëlook

Chloëlook Jef Montes, voor Festival de la Mode, Hyeres (FR) borduurwerk oa door

team Moniquenwerk olv Monique van Munster