MONIQUENWERK DE WEBSHOP

Welkom bij de webshop van moniquenwerk broderie d’art. Hier vind je materialen en gereedschappen voor broderie d’art, goldwork en freestyle broderie en aanverwante handwerktechnieken zoals ik die zelf gebruik in m’n lessen en cursussen. Niet alles wat de winkel te bieden heeft staat op de webshop. Zoek je iets dat niet in de webshop te vinden is neem dan even contact op, mogelijk heb ik het wel in de winkel.

Kleurservice: aarzel je over de kleur van een produkt, dan kan ik altijd op verzoek een kleurvergelijking maken met de kleurnummers van DMC.

 MONIQUENWERK IS ER EVEN TUSSENUIT, JE BESTELLINGEN WORDEN NA 18 FEBRUARI WEER VERZONDEN.

Voor broderie d’art, het borduurwerk met een lunevillenaald, gebruik ik bij voorkeur zijden organza. Zijden organza is sterk, dicht geweven, rekt niet en is transparant. Een van de voordelen van deze sterke stof is dat deze heel strak opgespannen kan worden, en door de transparantie kan je goed zien wat er aan de andere kant van de stof gebeurd, dit is vooral in het leerproces erg zinvol, daarnaast is het een zeer dichtgeweven stof zodat je alle vrijheid in steekgroottes en steekrichtingen hebt. Er bestaat ook goedkope synthetische organza, die raad ik af om te gebruiken omdat deze niet goed op spanning te krijgen is, deze stof is zodanig glad dat het weefsel te snel uit elkaar getrokken wordt. Ik heb zelf een voorkeur voor gekleurde zijden organza als ondergrond voor een borduurwerk, witte basisstof reflecteert zoveel licht, dat dit altijd tussen kralen, pailletten en andere toegevoegde materialen door zal schemeren en onnodig de aandacht op zal eisen. Gekleurde organza reflecteert minder licht, en zal daarmee een rijkere ondergrond voor een borduurwerk zijn die de sfeer en basistoon van een borduurwerk ondersteunt.

zijde organza

organza1
0 Rating
5,95 €
organza2
0 Rating
5,95 €
organza3
0 Rating
5,95 €
organza4
0 Rating
5,95 €
organza5
0 Rating
5,95 €
organza6
0 Rating
5,95 €
organza7
0 Rating
5,95 €
organza8
0 Rating
5,95 €
organza9
0 Rating
5,95 €
organza10
0 Rating
5,95 €
organza11
0 Rating
5,95 €
organza12
0 Rating
5,95 €