MASTERCLASS GOUDBORDUURWERK

LGouddraad over een vulling opnaaien

In de masterclass goudborduurwerk maak je kennis met verschillende technieken en materialen zoals die ook in historisch goudborduurwerk toegepast worden. Denk daarbij aan het werken in reliëf met koord en vilt, het ‘opborduren’ van gouddraad,  gebruik van cannetille en purl. Daarnaast is er aandacht voor het werken met onbekendere materialen en technieken zoals keverschildjes,stro, cuir froissée,  gimpkoord en soutacheband. 

Na een inleiding en kennismaking over de verschillende materialen en de toepassing ervan aan de hand van meegebrachte voorbeelden, kan elke deelnemer een keuze maken uit de aangeboden technieken. Iedere deelnemer krijgt een klein eigen borduurraam opgespannen met zijden organza, hier werk je op. Monique begeleidt je op een persoonlijke manier zodat je kan ontdekken waar jouw voorkeur ligt. Na twee dagen ga je gaat naar huis met je borduurraam, je borduurwerk en heel veel inspiratie om thuis op voort te kunnen borduren.

De eerste dag gaan we vooral werken in reliëf met verschillende materialen zoals koord, vilt en dikke garens. Deze reliëfs gaan we vervolgens bewerken met gouddraad, bandjes, verschillende cannetilles en stro.

De tweede dag ligt de nadruk op het werken met verschillende materialen zoals soutache en gimpkoorden, cannetilles, keverschildjes, cuir froissée en verschillende metallic garens.

Voor deelnemers die al eerder een masterclass goudborduurwerk bij Monique van Munster hebben gevolgd zullen er nieuwe technieken aan bod komen.

Voor deelnemers die al ruime ervaring in het gebruik van de lunevillenaald hebben ( nivo2) zullen er speciaal voor deze masterclass ontwikkelde luneville/goudborduurwerk technieken aangeboden worden.

Deze masterclass wordt aangeboden voor kleine groepen van max. 6 personen en is voor alle nivo’s toegankelijk, iedere deelnemer zal op eigen nivo begeleid worden om zichzelf verschillende technieken eigen te maken. 

de volgende data: donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei 2024

Tijden: 10.30-12.30 en 13.30-16.30

Kosten: €295 incl een borduurframe en alle materialen die gebruikt worden in deze masterclass. 

Deze masterclass is incl. koffie en thee, excl. Lunch, in de lunchpauze kan je terecht in een van de vele lunchrooms en andere eetgelegenheden in de directe omgeving van het atelier.

opgave via email: ovv masterclass goudborduurwerk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

weet je dat je alle masterclasses ook voor een groep van 3-6 personen op afspraak in kan plannen!

  lees hier de cursus/lesvoorwaarden