#Project Oakleaves @Masterly Den Haag, een terugblik.....

IMG_20211024_112143724 Uitzicht over de Hofvijver vanuit Hoogsteder & Hoogsteder, de hoofdlokatie van Masterly The Hague

Nog even terugkijken op Masterly The Hague

 

masterly1S

Ik had het voorrecht om met m'n geborduurde eikenbladeren naast het originele schilderij van Jasper van Lanen te hangen, het schilderij dat m'n inspiratiebron was.

M'n eikenbladeren waren rechtstreeks op de historische textiele wandbespanning bevestigd, en wekten de indruk zo uit het het schilderij te komen waaien...

masterly2

 

Ik heb het werk gepresenteerd als een installatie op lokatie, maar de blaadjes waren op dit evenement ook per stuk te koop. Mijn doel/missie was om te tonen dat borduurwerk niet alleen als toegepaste kunst en ambacht in mode en decoratie bestaat, maar ook een autonoom kunstmedium kan zijn. Gezien de vele gesprekken die ik daarover met bezoekers gevoerd heb en de bijval die ik kreeg denk ik dat ik daarin zeker geslaagd ben.

De losse blaadjes die ik verkocht heb, heb ik na afloop van magneetjes voorzien zodat deze als magneetbroche gedragen kan worden.

masterly3 masterly4

 

De montage aan de wand heeft mij geïnspireerd tot het samenstellen van collecties van eikenblaadjes. Deze heb ik "zwevend" op vilten tegels gemonteerd. Deze tegels kunnen per stuk of in een groepje aan de wand bevestigd worden... nieuwsgierig? je vind ze hier in m'n webshop!

masterly5

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

over gereedschappen, deel 1
MASTERLY THE HAGUE, #PROJECTOAKLEAVES
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
woensdag, 22 mei 2024